Retreats og

events

Stilhed og glæde

en fordybelsesdag i skoven

En dag, hvor du kan du trække dig fra dagligdagen og give dig selv mulighed for at finde næring, fordybelse og glæde gennem yoga, meditation og nærvær i skoven, som vi har lige udenfor døren.

Gennem blid bevægelse og nærvær med dig selv på yogamåtten, på meditationspuden og i skoven, kan du åbne op for en helt enkel glæde. En glæde, der kommer indefra. En glæde, der ikke er afhængig af, at alt er på plads og af alle de skiftende omstændigheder i livet.

Vi kan ikke forcere glæden. Men vi kan skabe plads til glæden ved at komme tæt på alt det liv, vi sanser i kroppen og ved at tillade vores opmærksomhed at rette sig mod det, vi har i vores liv, som vi påskønner og er taknemmelige for.

Dagen er velegnet både for dig, der er ny i forhold til yoga og meditation og har lyst til at snuse til retreatformen og for dig, der har erfaring.

Vi starter dagen med 1,5 times blid yoga-session i skoven, hvor vi lander i kroppen og i naturen. Derefter vil vi læne os ind i en klassisk retreat-form, hvor vi veksler mellem at meditere siddende og gående i naturen. Meditationerne vil være med og uden guidning. Ind imellem meditationerne vil der være korte oplæg om glæden, som den forstås og kultiveres i den buddhistiske tradition. 

En del af dagen foregår i stilhed. Med stilheden støtter vi både os selv og hinanden i at finde ind i en større fordybelse og tættere på os selv. 

Praktisk:

Dato: den 19.juni kl 10.00-17.00

Sted: Gurrevej 260, 3000 Helsingør

Tilmeldning på mail.

Pris: 850,- Inklusive snacks, kage, kaffe/te i løbet af dagen. Medbring frokost.

Sorg – omsorg og yoga

Retreats for forældre, der har mistet et barn

Vi tilbyder både tre dages retreats på Langeland og enkeltstående dage i Helsingør. Nogle for mænd, nogle for kvinder. Dagene foregår i trygge rammer, hvor der gives omsorg for krop og sjæl gennem foredrag, gruppe-samtaler, blid yoga, vejrtrækning og afspænding. 

Hvordan finder du tilbage i din krop og din sjæl, når du er tynget af sorg og savn? At miste en man holder af, er så voldsomt og fundamentalt rystende, at det påvirker både krop og sind på måder, man sandsynligvis ikke har prøvet før og ikke har erfaring med at styre.

I trygge rammer vil vi skabe et rum, hvor du, der har mistet, kan få omsorg og ro til at trække vejret, mærke din krop og i fællesskab med ligesindede udveksle erfaringer med, hvordan det er muligt at leve med din sorg.

Vi vil guide dig til at bruge din egen krops ressourcer til at stå på dine to ben, så du kan være til i sorgen. Og vi vil hjælpe dig med at sætte fokus på åndedrættet, så du får mere ro i kroppen og bliver bedre i stand til at være til stede i nuet.

Gennem guidede seancer hjælper vi dig med at kigge på, hvordan du helt lavpraktisk kan få ideer og råd til, hvordan du klarer din hverdag, dit arbejde, dit sociale liv, dine nærmeste og din tid med dig selv.

Max 8 deltagere.

Tidligere deltagere: “I de første par år efter, at jeg mistede mit barn, søgte jeg lige præcis et arrangement som jeres, men fandt det aldrig. Faktisk burde alle få et ”forløb” med jeres indhold tilbudt!”

“Det vigtigste jeg tog med mig fra retreatet var, at jeg også skal forholde mig til min krop i min sorg. Fx at jeg har haft brug for enormt meget ro. Det vidste jeg godt, men det gik først rigtig op for mig, da alle andre sagde det højt.”

På denne dag underviser jeg sammen med Anna Kløvedal.

Anna er foredragsholder, forfatter og samtalecoach på retreatet. Hun mistede i 2004 sin 15-årige datter. I 2009 udkom hendes bog ”Ingenmandsland – om afmagt og kærlighed”, der efterfølgende har resulteret i foredrag både for hospitalspersonale om pleje af alvorligt syge og for personer, som har mistet eller er pårørende til nogen, der har mistet.

www.anna-klovedal.dk

Tilmelding og information:

Tilmelding på mail: ene@eneravn.dk

Sted: 3 dages retreat for kvinder der har mistet et barn, Langeland, Sukkerfabrikken

Dato: 18.-20.november 2022

Pris: 4950,-

Prisen er inklusiv kursus, overnatning og fuld forplejning.

Sted:  En dags retreat for mænd der har mistet et barn, Gurrevej 260, 3000 Helsingør

Dato: den 27.august 2022

Pris: 1250,-

Prisen er inklusiv let frokost, snacks, kage, kaffe/te.