Yoga- og

meditationsretreats

Hjertets kvaliteterSorg- omsorg og yoga

Hjertets kvaliteter – retreat på Gelskov gods

Et retreat, hvor du kan du trække dig fra alle dagligdagens forpligtelser og distraktioner fra torsdag til søndag og give dig selv mulighed for at finde næring, fordybelse og indsigt gennem yoga, meditation og nærvær i naturen, som vi har lige udenfor døren.

På dette retreat skal vi fordybe os i at kultivere de kvaliteter, man i den buddhistiske tradition forbinder med vores hjerte: venlighed, glæde, medfølelse og sindsligevægt.

Hjertets kvaliteter beriger os og styrker os, de fordyber vores evne til at være til stede, finde ro og glædes over alle de gode stunder i vores liv. Disse kvaliteter viser også en vej igennem udfordringer og svære tider og hjælper os til at at møde det, der er svært for os selv og andre med omsorg og medfølelse. Hjertets kvaliteter danner en modvægt til vores tendens til at blive indfanget af ydre og indre travlhed, af alt det vi gerne vil have, alt det vi ikke vil have og al vores tvivl om hvordan vi skaber et godt liv.

Dette er et retreat for dig, der har lyst til at opleve hvordan et retreat – en tilbagetrækning – kan styrke din venlighed overfor dig selv og andre og give en større glæde, rummelighed, stabilitet og livskraft i dit liv som helhed.

Retreatet velegnet både for dig, der er ny i forhold til yoga og meditation og for dig, der har erfaring.

Der vil være masser af yoga i den blide afdeling, masser af meditation og også luft til at hvile eller gøre ingenting.

Nogle meditationer foregår siddende med guidning, nogle foregår udendørs på egen hånd, og nogle meditationer foregår på en gåtur i skoven eller i haven, hvor du bruger dine sanser og ser, snuser til, lytter til, mærker på eller måske ligefrem smager på naturen omkring dig.

Tidligere deltagere: “Jeg anbefaler retreatet til alle, der ønsker at finde ro og fordybelse og gå dybere ind i sig selv. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg gav mig selv denne gave.” Lisetta

“Det, jeg tager hjem med, er en indre styrke – en styrke til kunne finde ro i min hverdag og fremover.” Marie

“Ene er en helt utrolig dejlig og behagelig person, med en undervisningsstil og tilgang, som gør at man nemt kan følge med og bliver motiveret. Jeg vil meget gerne deltage i endnu et af Enes retreats og burde gøre det mindst en gang om året.” Pia

“Rigtig god kobling mellem yoga og meditation” Christian

Tilmelding:

Sted: Gelskov gods på Fyn.

Tilmeldning og mere info på zenluxurytravel

Pris: 5.999,- i delt dobbeltværelse. 6650,- i enkeltværelse

Datoer: nye datoer på vej

Sorg – omsorg og yoga

Retreat for forældre, der har mistet et barn

Et retreat i trygge rammer, hvor der gives omsorg for krop og sjæl gennem foredrag, gruppe-samtaler, yoga og meditation.

Hvordan finder du tilbage i din krop og din sjæl, når du er tynget af sorg og savn? At miste en man holder af, er så voldsomt og fundamentalt rystende, at det påvirker både krop og sind på måder, man sandsynligvis ikke har prøvet før og ikke har erfaring med at styre.

I trygge rammer vil vi skabe et rum, hvor du, der har mistet, kan få omsorg og ro til at trække vejret, mærke din krop og i fællesskab med ligesindede udveksle erfaringer med, hvordan det er muligt at leve med din sorg.

Med blid yoga og mindfullness vil vi hjælpe dig til at bruge din egen krops ressourcer til at stå på dine to ben, så du kan være til i sorgen. Og vi vil hjælpe dig med at sætte fokus på åndedrættet, så du får mere ro i kroppen og bliver bedre i stand til at være til stede i nuet. Det kræver ingen forudsætninger at deltage i yogaen.

Gennem guidede seancer hjælper vi dig med at kigge på, hvordan du helt lavpraktisk kan få ideer og råd til, hvordan du klarer din hverdag, dit arbejde, dit sociale liv, dine nærmeste og din tid med dig selv.

Efter retreatet får du både skriftligt materiale fra oplæggene og yogaprogrammer med hjem, så du kan fortsætte med at drage omsorg for dig selv.

Max 10 deltagere.

Tidligere deltagere: “I de første par år efter, at jeg mistede mit barn, søgte jeg lige præcis et arrangement som jeres, men fandt det aldrig. Faktisk burde alle få et ”forløb” med jeres indhold tilbudt!”

“Det vigtigste jeg tog med mig fra retreatet var, at jeg også skal forholde mig til min krop i min sorg. Fx at jeg har haft brug for enormt meget ro. Det vidste jeg godt, men det gik først rigtig op for mig, da alle andre sagde det højt.”

På dette retreat underviser jeg sammen med Anna Kløvedal.

Anna er foredragsholder, forfatter og samtalecoach på retreatet. Hun mistede i 2004 sin 15-årige datter. I 2009 udkom hendes bog ”Ingenmandsland – om afmagt og kærlighed”, der efterfølgende har resulteret i foredrag både for hospitalspersonale om pleje af alvorligt syge og for personer, som har mistet eller er pårørende til nogen, der har mistet.

www.anna-klovedal.dk

Tilmelding og information:

Sted: Sukkerfabrikken, Langeland

Tilmelding på mail: eneravn@gmail.com

Ophold og fuld forplejning er inkluderet i prisen. Ankomst fredag kl. 14 – afgang søndag kl. 14.

Pris: 4850,- (tillæg for enkeltværelse: 300,-)

Datoer: den 18.-20.marts 2022