Meditation

Min meditationspraksis og undervisning tager udgangspunkt i den tidlige buddhisme. I meditation træner vi vores evne til at være nærværende og blive i stand til at observere, hvad der egentlig sker – med et kærligt og accepterende blik.

Vi skærper vores evne til at se, hvad vi gør og skelne imellem dét, der er helende og gavnligt for os – og dét, der gør vores liv mere lidelsesfuldt og mere kompliceret.

I meditation træner vi blandt andet en kultivering af centrale begreber i den buddhistiske tradition: venlighed, glæde, medfølelse, sindsligevægt.

Man behøver hverken at definere sig som buddhist eller tro på noget for at få gavn og glæde af at meditere og fordybe sig i nogle af de begreber og synsvinkler på livet, som man kan finde i den buddhistiske filosofi.

Guidede meditationer

Gå til mine guidede meditationer

Meditationsgruppe

I gruppen undervises i Indsigtsmeditation og meditationsteknikker, der udspringer i den tidlige buddhisme. Der kan være et lille oplæg om et tema fra den buddhistiske filosofi, og vi sidder og mediterer sammen, efterfulgt af en tepause og tid til at reflektere sammen i gruppen.

Deltagelse i gruppen kræver hverken forudgående erfaring, eller at du bekender dig til en særlig filosofi eller religion. Du tilmelder dig en mandag ad gangen, hvor det passer dig – du forpligter dig altså ikke til at følge et forløb.

Tilmelding på mail eller sms.

Gruppen er baseret på donation. (Foreslået donation 100,- (50, – hvis du er ledig e.l.) 150, – hvis du har lyst til at støtte)

Læs mere om princippet Dana på Copenhagen Insight Meditations hjemmeside: Dana/generosity

Hvis du gerne vil have mere tid og gå dybere i en meditativ praksis, kan et retreat være en oplagt mulighed. Se under Yoga og meditationsretreats

Læs mere om Indsigtsmeditation her: https://www.copenhageninsight.org/meditation/www.copenhageninsight.org

Hvornår: Første mandag i hver måned kl 17-18.15.

Datoer 2021: 4.oktober, 1.november, 6.december, 3.januar, 7.februar

Sted: Gurrevej 260, 3000 Helsingør

Tilmelding

SMS:  2627 2380

E-mail: ene@eneravn.dk

Meditationer

Afspænding (15:58)

Eksternalisering (13:38)

Stilheden bag dramaet (20:59)

Meditation på åndedræt (10:21)

Afspænding (15:04)

Fald i søvn meditation (10:31)

Meditation på intense sansninger (21:34)