Kalender

På denne workshop tager vi afsæt i den den buddhistiske tradition, når vi kigger vores selvkritiske tanker i kortene: Hvad er egentlig deres natur? Hvad vokser de af? Hvordan kan vi begrænse deres indflydelse på os? Og hvordan kan vi forholde os anderledes til det, der opleves som krav om altid at skulle arbejde på at blive lidt bedre, lidt dygtigere, lidt anderledes end vi er?

Den buddhistiske filosofi lægger vægt på, at vi alle lever liv, der indebærer en blanding af, at noget går godt, og noget går skidt, og det ændrer ikke på vores grundlæggende værdi som mennesker. Vores vigtigste opgave er ikke at kæmpe en umulig kamp for at undgå, at det går op og ned, men at bevare vores sindsligevægt uanset hvilken vej det går.
I denne tradition kan vi finde teknikker, vi kan bruge til at blive bevidste om vores indre kritiker, og teknikker, der kan styrke vores evne til at slutte fred med os selv og ønske os selv det bedste.

På workshoppen skal vi praktisere blid yoga, hvor du vil blive inviteret til at slippe krav om at skulle præstere og lade det, du mærker og oplever, være godt nok. Du vil blive guidet igennem enkle meditationsteknikker, som du efterfølgende vil kunne fortsætte med på egen hånd. Der vil være oplæg, blandt andet med fokus på, hvordan du kan bevare din sindsligevægt, når der kommer selvkritiske tanker, og hvordan du kan opdyrke en omsorgsfuld indstilling til dig selv.
Du vil få mulighed for at fordybe dig i en undersøgelse af hvad egenomsorg er for dig – ikke blot det der føles lystbetonet og rart lige nu, men det der nærer dig og gør dig godt på et dybere plan.

Workshoppen finder sted på Yoga Skolen, Fabriksvej 10, 3000 Helsingør

Pris: 400,-
Datoer: Lørdag den 26. oktober kl 10.30 - 14

Når vi er pressede af uro og stress, skaber det en masse tanker, der igen forstærker uroen i kroppen, og det kan være svært at komme ud af den onde cirkel. Denne workshop handler om at bruge kroppens ressourcer til at finde ro.

Vi skal træne blid yoga i bevægelse og arbejde med at give tankerne mindre magt ved at øge opmærksomheden i kroppen. Du vil lære, hvordan det er muligt at rumme ubehag, uden at det kommer til at fylde og tage styringen i dit liv. Du vil lære, hvordan du styrker din oplevelse af at være afgrænset, og du får 2 meditationsteknikker, der skaber plads og ro indeni. Alle teknikker er enkle og lige til at overføre til din hverdag.

Workshoppen kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at sænke tempoet og mærke dig selv. Du behøver ikke at have erfaringer med hverken yoga eller meditation, men det er bestemt ingen ulempe. Der findes tæpper og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.

Workshoppen finder sted hos Yogimind, Helsingørgade 34 A, 3400 Hillerød.Tilmelding på www.yogimind.dk/skema under den 29.september.

Pris: 400,-
Datoer: Søndag den 29. september kl. 10-13.30

Torsdage kl. 10-12. Vi arbejder med mindfulness og blid, hensyntagende yoga og du vil få lidt teoretisk undervisning, blandt andet i, hvordan dit nervesystem påvirkes af smerter. Du vil lære hvordan du kan berolige dit nervesystem og reducere den stress, der ofte følger med at have smerter. Du kommer til at træne din bevidsthed om kroppens grænser og arbejde med at opnå større accept af dine smerter.
Du kommer til at stifte bekendskab med forskellige teknikker og får støtte til at undersøge hvad, der hjælper netop dig bedst. Forløbet giver mulighed for at udvikle en fortrolighed med de øvelser, der giver mest mening for dig, så du kan fortsætte på egen hånd efter forløbet. Hver gang indgår en yogasekvens, afspænding og meditationer. Du skal forvente at bruge 20-30 min. dagligt til træning mellem mødegange.

Forløbet er tilrettelagt for deltagere med kroniske smerter, og der er mulighed for at ligge eller sidde som det passer dig bedst. Deltagelse i forløbet kræver ikke andre forudsætninger end nysgerrighed og åbenhed og lyst til at afprøve nye måder at håndtere smerte på. Gruppens størrelse giver mulighed for, at vi sammen kan skabe et trygt forum med plads til alle.
Der findes tæpper, puder og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.

Tilmelding på mail. Der starter nyt forløb, når der er 5 tilmeldte. Du er altid velkommen til at ringe for nærmere info.

Pris: 2200,-
Datoer:

Hvordan kan du passe på dig selv, samtidig med at du stiller dig til rådighed for andre mennesker som fagperson og som medmenneske? For engagerede mennesker, der brænder for gøre en forskel, kan det nogen gange føles som om det bliver et valg mellem enten at udføre sit arbejde tilfredsstillende eller at passe på sig selv.

Dette forløbs formål er at forebygge stress og udbrændthed i arbejdet med andre mennesker og er tilrettelagt for lærere, pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere m.v.
Du vil lære konkrete teknikker til at bevare eller genoprette indre ro og balance i forbindelse med udfordrende situationer, og du vil lære, hvordan du kan styrke din evne til at stå fast med en tryg afgrænsning til omverdenen. Du vil få inspiration til at arbejde med at rumme den magtesløshed, der ofte er del af at arbejde med andre mennesker. Teknikkerne er enkle og kan overføres direkte til din hverdag både i og uden for arbejdstid.
Vi starter hver gang med blid yoga, hvor alle kan være med uanset tidligere erfaring og fysisk form. Der indgår desuden korte teoretiske oplæg om samspillet mellem krop og psyke, når vi er pressede. Bl.a. vil du høre om hvordan reptilhjernen sætter dagsordenen i dit sind, hvordan dine tanker og følelser påvirker din krop og hvordan du kan påvirke det autonome nervesystem.
Indholdet er baseret på yoga, mindfulness og kropsterapi.

Forløbet strækker sig over 4 gange. Første gang varer 3 timer, de følgende gange 2 timer.

Pris:
Datoer: Forløbet kan bestilles til din arbejdsplads.
2 timers introduktion til hvordan yoga og yogafilosofi kan bidrage til større accept og mindre lidelse i et liv med smerter.
Vi skal snuse til blid yoga hvor ALLE kan være med. Yoga, der åbner og blødgør kroppen langsomt og forsigtigt; yoga der fokuserer på at opdage, respektere og forstå kroppens signaler. Vi skal afprøve, hvordan det er muligt at bruge vejrtrækning og opmærksomhed til at hjælpe kroppen og sindet til slippe og blive blødere og roligere. Og ikke mindst berøre begrebet accept, og undersøge hvordan man kan nærme sig en accept af noget, der føles ubærligt.
Der er puder, tæpper og yogamåtter til rådighed, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.
Workshoppen finder sted på Yoga Skolen, Fabriksvej 10, 3000 Helsingør
Pris: 250,-
Datoer: Lørdag den 14. september kl 10.30-12.30