Kalender

Et retreat, hvor du kan du trække dig fra alle dagligdagens forpligtelser og distraktioner fra torsdag til søndag og give dig selv mulighed for at finde næring, fordybelse og indsigt gennem yoga, meditation og nærvær i naturen, som vi har lige udenfor døren.

På dette retreat skal vi fordybe os i at kultivere de kvaliteter, man i den buddhistiske tradition forbinder med vores hjerte: venlighed, glæde, medfølelse og sindsligevægt. Hjertets kvaliteter beriger os og styrker os, de fordyber vores evne til at være til stede, finde ro og glædes over alle de gode stunder i vores liv. Disse kvaliteter viser også en vej igennem udfordringer og svære tider og hjælper os til at at møde det, der er svært for os selv og andre med omsorg og medfølelse. Hjertets kvaliteter danner en modvægt til vores tendens til at blive indfanget af ydre og indre travlhed, af alt det vi gerne vil have, alt det vi ikke vil have og al vores tvivl om hvordan vi skaber et godt liv.

Dette er et retreat for dig, der har lyst til at opleve hvordan et retreat – en tilbagetrækning – kan styrke din venlighed overfor dig selv og andre og give en større glæde, rummelighed, stabilitet og livskraft i dit liv som helhed. Der vil være masser af yoga i den blide afdeling, masser af meditation og også luft til at hvile eller gøre ingenting. Nogle meditationer foregår siddende med guidning, nogle foregår udendørs på egen hånd, og nogle meditationer foregår på en gåtur i skoven eller i haven, hvor du bruger dine sanser og ser, snuser til, lytter til, mærker på eller måske ligefrem smager på naturen omkring dig.

Tidligere deltagere: “Jeg anbefaler retreatet til alle, der ønsker at finde ro og fordybelse og gå dybere ind i sig selv. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg gav mig selv denne gave.” Lisetta

“Det, jeg tager hjem med, er en indre styrke – en styrke til kunne finde ro i min hverdag og fremover.” Marie

“Ene er en helt utrolig dejlig og behagelig person, med en undervisningsstil og tilgang, som gør at man nemt kan følge med og bliver motiveret. Jeg vil meget gerne deltage i endnu et af Enes retreats og burde gøre det mindst en gang om året.” Pia 

“Rigtig god kobling mellem yoga og meditation” Christian

Retreatet finder sted på Gelskov gods på Fyn. Det er både velegnet for dig, der er ny i forhold til yoga og meditation og for dig, der har erfaring. Tilmeldning og mere info på zenluxurytravel 

 

Pris: 5.999,- i delt dobbeltværelse. 6650,- i enkeltværelse
Datoer: 7.-10. oktober 2021, 13.-16. januar 2022

Et retreat i trygge rammer, hvor der gives omsorg for krop og sjæl gennem foredrag, gruppe-samtaler, yoga og meditation.

Hvordan finder du tilbage i din krop og din sjæl, når du er tynget af sorg og savn? At miste en man holder af, er så voldsomt og fundamentalt rystende, at det påvirker både krop og sind på måder, man sandsynligvis ikke har prøvet før og ikke har erfaring med at styre.

I trygge rammer vil vi skabe et rum, hvor du, der har mistet, kan få omsorg og ro til at trække vejret, mærke din krop og i fællesskab med ligesindede udveksle erfaringer med, hvordan det er muligt at leve med din sorg.

Med blid yoga og mindfullness vil vi hjælpe dig til at bruge din egen krops ressourcer til at stå på dine to ben, så du kan være til i sorgen. Og vi vil hjælpe dig med at sætte fokus på åndedrættet, så du får mere ro i kroppen og bliver bedre i stand til at være til stede i nuet. Det kræver ingen forudsætninger at deltage i yogaen.

Gennem guidede seancer hjælper vi dig med at kigge på, hvordan du helt lavpraktisk kan få ideer og råd til, hvordan du klarer din hverdag, dit arbejde, dit sociale liv, dine nærmeste og din tid med dig selv.

Efter retreatet får du både skriftligt materiale fra oplæggene og yogaprogrammer med hjem, så du kan fortsætte med at drage omsorg for dig selv.

Max 12 deltagere.

Tidligere deltagere: “I de første par år efter, at jeg mistede mit barn, søgte jeg lige præcis et arrangement som jeres, men fandt det aldrig. Faktisk burde alle få et ”forløb” med jeres indhold tilbudt!”

“Det vigtiste jeg tog med mig fra retreatet var, at jeg også skal forholde mig til min krop i min sorg. Fx at jeg har haft brug for enormt meget ro. Det vidste jeg godt, men det gik først rigtig op for mig, da alle andre sagde det højt.

På dette retreat underviser jeg sammen med Anna Kløvedal.
Anna er foredragsholder, forfatter og samtalecoach på retreatet. Hun mistede i 2004 sin 15-årige datter. I 2009 udkom hendes bog ”Ingenmandsland – om afmagt og kærlighed”, der efterfølgende har resulteret i foredrag både for hospitalspersonale om pleje af alvorligt syge og for personer, som har mistet eller er pårørende til nogen, der har mistet.
www.anna-klovedal.dk

STED:
Anahata Yogacenter, Møn

Tilmelding på mail: eneravn@gmail.com

Ophold i enkeltværelse og fuld forplejning er inkluderet i prisen. Delt dobbeltværelse for par. Ankomst fredag kl. 14 – afgang søndag kl. 14.

Pris: 4850,- i enkeltværelse, 4400,- i delt dobbeltværelse
Datoer: Den 12.- 14.nov

Meditationsgruppe første mandag i hver måned kl 17-18.15.

I gruppen undervises Indsigtsmeditation og meditationsteknikker, der udspringer i den tidlige buddhisme. Hver gang begynder med et lille oplæg om et tema fra den buddhistiske filosofi. Dagens emne bringes med ind i den guidede meditation.

I meditation træner vi vores evne til at være nærværende og blive i stand til at observere, hvad der egentlig sker – med et kærligt og accepterende blik. Vi skærper vores evne til at se, hvad vi gør og skelne imellem dét, der er helende og gavnligt for os – og dét, der gør vores liv mere lidelsesfuldt og mere kompliceret.
I meditation træner vi en kultivering af centrale begreber i den buddhistiske tradition: venlighed, glæde, medfølelse, sindsligevægt.

Hver gang følger en fast struktur:
30-40 minutters fælles meditation med perioder med stilhed
Tepause
Fælles refleksioner

Deltagelse i gruppen kræver hverken forudgående erfaring, eller at du bekender dig til en særlig filosofi eller religion.

Sted: Gurrevej 260, 3000 Helsingør (det lille røde træhus i det fjerneste hjørne af gårdspladsen)

Læs mere om Indsigtsmeditation her: https://www.copenhageninsight.org
Gruppen er baseret på donation/Dana
Læs mere om princippet Dana på Copenhagen Insight Meditations hjemmeside

Pris: Donationsbaseret (foreslået donation: 100,- Mere eller mindre alt efter formåen)
Datoer: 4.oktober, 8.november, 6.december, 3.januar, 7.februar kl 17-18.15

Dette hold er for deltagere, der ikke kan deltage på almindelige yogahold pga. smerter.
Du vil blive undervist i den blideste yoga, der blødgør og åbner din krop efterhånden som den bliver klar til det. Du vil lære, hvordan du kan påvirke din smerteoplevelse i positiv retning ved at berolige dit nervesystem. Du vil blive fortrolig med vejrtrækningsøvelser og enkle mindfulnessøvelser, så du også på egen hånd kan finde ro og dæmpe den stress, der ofte er en del af at have smerter.
Hver gang afsluttes med en afspænding, hvor du ligger understøttet af puder og tæpper på den måde, der bedst tilgodeser dine udfordringer.
Du vil gennem mindful yoga opnå større fortrolighed med din krops ressourcer og grænser, så du i højere grad kan udnytte dine ressourcer uden at overbelaste kroppen.
Undervisningen er tilrettelagt så ALLE kan være med.
Der er maks. 8 deltagere.
Mandage kl 11.45-13.15.
Sted: Yoga Skolen, Fabriksvej 10, 3000 Helsingør
Tilmelding Helsingør Aftenskole.
Samme forløb tilbydes i LOF-huset i Hillerød
Onsdage kl 14.20-15.50

Pris: se relevante aftenskole
Datoer: september 2021

Når vi er pressede af uro og stress, skaber det en masse tanker, der igen forstærker uroen i kroppen, og det kan være svært at komme ud af den onde cirkel. Denne workshop handler om at bruge kroppens ressourcer til at finde ro.

Vi skal træne blid yoga i bevægelse og arbejde med at give tankerne mindre magt ved at øge opmærksomheden i kroppen. Du vil lære, hvordan det er muligt at rumme ubehag, uden at det kommer til at fylde og tage styringen i dit liv. Du vil lære, hvordan du styrker din oplevelse af at være afgrænset, og du får 2 meditationsteknikker, der skaber plads og ro indeni. Alle teknikker er enkle og lige til at overføre til din hverdag.

Workshoppen kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at sænke tempoet og mærke dig selv. Du behøver ikke at have erfaringer med hverken yoga eller meditation, men det er bestemt ingen ulempe. Der findes tæpper og yogamåtter, men du er selvfølgelig velkommen til at medbringe dit eget.
Workshoppen finder sted på Yoga Skolen, Fabriksvej 10, 3000 Helsingør

Pris:
Datoer: Kan bestilles til din arbejdsplads

Hvordan kan du passe på dig selv, samtidig med at du stiller dig til rådighed for andre mennesker som fagperson og som medmenneske? For engagerede mennesker, der brænder for gøre en forskel, kan det nogen gange føles som om det bliver et valg mellem enten at udføre sit arbejde tilfredsstillende eller at passe på sig selv.

Dette forløbs formål er at forebygge stress og udbrændthed i arbejdet med andre mennesker og er tilrettelagt for lærere, pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere m.v.
Du vil lære konkrete teknikker til at bevare eller genoprette indre ro og balance i forbindelse med udfordrende situationer, og du vil lære, hvordan du kan styrke din evne til at stå fast med en tryg afgrænsning til omverdenen. Du vil få inspiration til at arbejde med at rumme den magtesløshed, der ofte er del af at arbejde med andre mennesker. Teknikkerne er enkle og kan overføres direkte til din hverdag både i og uden for arbejdstid.
Vi starter hver gang med blid yoga, hvor alle kan være med uanset tidligere erfaring og fysisk form. Der indgår desuden korte teoretiske oplæg om samspillet mellem krop og psyke, når vi er pressede. Bl.a. vil du høre om hvordan reptilhjernen sætter dagsordenen i dit sind, hvordan dine tanker og følelser påvirker din krop og hvordan du kan påvirke det autonome nervesystem.
Indholdet er baseret på yoga, mindfulness og kropsterapi.

Forløbet strækker sig over 4 gange. Første gang varer 3 timer, de følgende gange 2 timer.

Pris:
Datoer: Forløbet kan bestilles til din arbejdsplads.